Verminder faalkosten door digitalisering

Ondernemers zijn vaak blind voor de faalkosten. Zolang alles goed gaat wordt er niet specifiek gekeken naar de cijfers, als het onder de streep maar positief is. Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld 10% van de omzet uit faalkosten bestaat. Best veel geld dat besteedt kan worden aan de ontwikkeling van het bedrijf of een mooie bedrijfswagen. Faalkosten zijn extra kosten die vermeden kunnen worden.

Waardoor ontstaan faalkosten?

Faalkosten zijn voornamelijk te wijten aan de communicatie. Wanneer uw bedrijf zich in de installatiebranche/bouwsector bevindt, werkt uw bedrijf met een buitendienst. Er is dan altijd veel communicatie nodig met het kantoorpersoneel.

Daarnaast blijft plannen een lastig onderdeel doordat er meerdere mensen zich bemoeien met de planning. Elke projectleider heeft zijn eigen projecten en maakt daarvoor zijn planning, zonder rekening te houden met de rest.

Faalkosten kunnen vermeden worden door:

  • Gemotiveerd personeel
  • RealistischeĀ personeelsplanning
  • Communicatie
  • Heldere administratie

Wat heeft Portus Software te bieden?

Papier is tastbaar en voelt vertrouwd, toch brengt het ook veel werk met zich mee. De werkbon wordt geprint, wordt gepland, gaat mee met de monteur en komt terug naar kantoor. Vaak is het een gekreukt velletje papier dat met een onleesbaar handschrift geschreven is. Toch moeten alle uren, uitgevoerde werkzaamheden en materialen worden ingeboekt.

Dit kan sneller, eenvoudiger en zonder al te veel communicatie. Met Portus Software kan er digitaal worden gepland. Wanneer de werkbon wordt ingepland is hij zichtbaar in de app van de monteur. De monteur kan vervolgens op zijn telefoon alle gegevens invoeren en de werkbon inleveren. Op deze manier hoeft de monteur niet elke keer terug naar het kantoor voor nieuwe werkbonnen. Daarnaast is er heldere communicatie tussen kantoor en monteur.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Portus Software? Wilt u de software een keer in het echt zien? Dan nodigen wij u van harte uit voor eenĀ demopresentatie. Tijdens deze presentatie komt u meer te weten over de werking van het systeem en kijken we hoe Portus toepasbaar zou kunnen zijn in uw bedrijf.

Neem contact op

Bezoekadres

Goudsesingel 8d
3011 KA Rotterdam

Postadres

Postbus 11008
3004 EA Rotterdam

Telefoon

010-462 00 00