Urenadministratie binnen een kwartier

Urenregistratie
24-06-2017

Uw urenadministratie binnen een kwartier geregeld

Allemaal briefjes over uw bureau verspreid. Briefjes voor verlof, briefjes voor urenregistratie en natuurlijk de werkbonnen. Deze briefjes moeten stuk voor stuk worden gecontroleerd en ingevoerd in uw ERP-systeem. En één iemand binnen uw bedrijf is daar de gelukkige voor. Heeft u zich ooit afgevraagd hoe de administratie zou gaan als uw bedrijf zou groeien? Op zo’n moment groeit uw administratie mee, met Portus kunt u deze groei aan.

Uw monteurs zijn geen administrateurs

Voor monteurs kan het veel werk zijn om de hele administratie bij te houden. Monteurs willen werken, geen administratie bijhouden. Dat verklaart ook waarom de meeste werkbonnen en urenbriefjes niet volledig zijn ingevuld. Wij hebben vanuit de monteur gedacht, we willen ook zijn werk eenvoudiger maken, zodat hij niet eindeloos bezig is met het invullen van gegevens. Hij hoeft daarom in Portus maar één keer zijn uren in te voeren. Dit doet hij op de werkbon, vervolgens verschijnen deze uren automatisch op zijn urendagstaat. Hij hoeft vervolgens alleen op inleveren te klikken. Dit kan allemaal vanaf zijn telefoon, voordat hij naar huis vertrekt kan hij nog snel zijn urenadministratie doen.

De urenadministratie digitaal verwerken

De urenadministratie kan veel tijd in beslag nemen. Alle uren moeten aan de juiste werkbon worden gekoppeld. Daarnaast zijn de handschriften van de monteurs vaak niet te ontcijferen of zijn de monteurs erg makkelijk met het invullen van de werkbonnummers bij de gewerkte uren.

In Portus zijn de gewerkte uren aan een werkbon gekoppeld en kan de monteur ook nog apart uren invullen voor bijvoorbeeld: Kantoor, auto opruimen, ziek of magazijn. Deze uurtypes kunt u zelf aanmaken in Portus. Door deze mogelijkheden houdt u de urenboekingen overzichtelijk en nauwkeurig bij.

Doordat de uren digitaal worden ingeleverd door de monteurs, komen ze automatisch in Portus terug. Er hoeft alleen nog maar gecontroleerd te worden op het aantal uren dat er gewerkt is. Vervolgens kunnen alle werkbonnen geëxporteerd worden naar het ERP-systeem.