Service & Onderhoud in Portus Software

Digitaal logboek, checklist app, planning software, project software, buitendienst software
6-09-2017

Installatiebedrijven krijgen veel te maken met het Service & Onderhoud van installaties. Dankzij de toenemende wet-en regelgeving zal dit de komende jaren alleen maar toenemen. Extra werk is altijd fijn, helaas is de administratie bijna twee keer zoveel werk als de opdracht.

Hoe gaat het proces binnen Portus Software
Vanuit het EPR-systeem worden de werkbonnen uit het onderhoudsplan geƫxporteerd. De werkbonnen verschijnen dan in Portus, waardoor ze per monteur ingepland kunnen worden op het juiste tijdstip. Dankzij het digitaal plannen is het mogelijk om voor meerdere weken vooruit te plannen, zonder het overzicht kwijt te raken.

De monteur heeft niet alleen zijn werkbon digitaal, maar ook zijn controlelijst. Vroeger moest u alle ingevulde controlelijsten weer digitaliseren. Met Portus kunt u de controlelijst gelijk mailen naar de klant wanneer u de opdracht gereed meldt.

De voordelen van digitaal plannen
Met digitaal plannen kunt u veel eenvoudiger en overzichtelijker uw werkbonnen plannen. Hierdoor bent u flexibeler en kunt u sneller schakelen, binnen dezelfde tijd kunt meer opdrachten aan.

Daarnaast scheelt het u veel administratief werk, doordat alles digitaal verwerkt wordt. Alle gegevens over de werkzaamheden staan gelijk in de digitale werkbon. Deze gegevens kunnen geƫxporteerd worden naar het ERP-systeem, waardoor de factuur nog sneller gemaakt kan worden.

Niet alleen de administratie gaat sneller
Doordat de monteurs niet alles meer met pen en papier hoeven te doen, zijn zij nog sneller klaar met het onderhoud en de controles. Uw monteurs kunnen dankzij Portus meer controles uitvoeren in dezelfde tijd. Het werk verloopt voor hen soepeler doordat zij geen papierwerk meer hoeven bij te houden.