Offline versus digitaal plannen

Digitaal plannen is efficënter
17-10-2017

Laatst viel er een tijdschrift van Manutan door de brievenbus. Met een kleine glimlach op ons gezicht namen wij de advertenties voor ouderwetse planborden in ons op. Wij dachten terug aan de tijd dat wij nog met magneetjes aan het plannen waren. Deze zijn gelukkig al een tijd geleden meegegaan met het grofvuil!

Het digitale planbord maakt het plannen eenvoudiger
Wanneer u gewend bent aan het ouderwetse plannen, zal er een wereld voor u opengaan als u overgaat op digitaal. Bij Portus Software is het planbord zoveel mogelijk gebaseerd op het ouderwetse planbord. In de online wereld kunnen er nog veel meer mogelijkheden aan toe worden gevoegd, waardoor het een stuk prettiger werkt!

In Portus worden de werkbonnen direct op het planbord gepland, daardoor zien de monteurs ze gelijk in hun werkbonapp verschijnen.

Meerdere projectleiders kunnen tegelijk hun eigen monteurs inplannen. Ze kunnen ver vooruit plannen, dit is vooral handig bij projecten en service & onderhoud.

Enkele nadelen van een ouderwetse planbord:

  • Er kan niet ver vooruit worden gepland
  • Het werkt onoverzichtelijk
  • Informatie is maar op één plek aanwezig
  • Geen directe communicatie met de monteur

Vertrouwen in de digitale werkbon
Met het ouderwetse planbord heeft u waarschijnlijk het gevoel dat u meer houvast heeft en inzicht in de hoeveelheid werk. In de online wereld kunt u veel eenvoudiger documenten terugvinden dan offline. Alle werkbonnen worden namelijk opgeslagen in Portus, hierdoor kunt u alles terugzoeken.

Daarnaast kunt u gericht kijken naar verschillende werkbonstatussen: gereed, niet gereed, gepland, niet gepland, nieuw en gearchiveerd. Met deze selecties kunt u heel eenvoudig zien hoeveel werk er voor de komende tijd nog is.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen heeft het digitale planbord veel voordelen. Deze voordelen komen zowel tegen goede voor het binnen –als buitenpersoneel. Wat houdt u nog tegen om uw planbord bij het grofvuil te zetten?