Automatiseren is organiseren

Automatiseren is organiseren
4-07-2017

Van den Dool is een aantal jaar geleden begonnen met digitaliseren, vanaf daar zijn we verder gegaan met het automatiseren van verschillende processen. Op dat moment beseften we ons dat structuur een belangrijk onderdeel is van het automatiseringsproces. Daardoor zijn de bedrijfsprocessen aangepast.

Er kan namelijk alleen geautomatiseerd worden als processen gestructureerd verlopen. Wanneer iedere werknemer op een andere manier werkt of elke klant anders wordt behandeld, wordt het een uitdaging om te automatiseren. Uitzonderingen maken dit proces lastiger.

Een bedrijf komt vaak achter alle uitzonderingen op het moment dat er geautomatiseerd wordt. Op dat moment is het belangrijk dat er meer structuur komt binnen de bedrijfsprocessen.

Door alle processen hetzelfde in te richten, wordt de bedrijfsstructuur eenvoudiger te begrijpen voor werknemers. Op deze manier creƫert u meer helderheid binnen uw bedrijf en kunnen werknemers elkaars taken eenvoudig overnemen tijdens ziekte of vakantie.

Wanneer u uw digitale kan van uw organisatie helder in beeld heeft, gaat het implementeren van nieuwe software soepeler. Op dat moment ziet u gelijk resultaten in de efficiency. Daarnaast krijgt u beter inzicht in uw bedrijf, dit zorgt voor meer rust. U krijgt dan de kans om uw tijd te investeren in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf.